Försäkring under LIA

Hej
Jag läser till offentlig upphandlare (2 år YH) hos SIH och nästa år ska vi ha två terminer LIA. Jag ser att den försäkring som tecknats (Kammarkollegiet) för oss studenter inte gäller hos statliga myndigheter, varför? Det går ett flertal YH-utbildningar till just offentlig upphandlare på olika orter i landet och fler av oss studenter kommer av naturliga skäl att göra vår praktik just hos statliga myndigheter.
Tack på förhand
Med vänlig hälsning
Veronica
Veronica Andersson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Ansvarsförsäkringen som yrkeshögskolestuderande har ersätter skador som studerande orsakar under utbildningsmoment i utbildning inom yrkeshögskolan eller under utbildningsmomentet lärande i arbete (LIA), när utbildningsmomentet fullgörs hos en icke-statlig arbetsgivare eller företagare. Gör en studerande LIA hos en statlig arbetsgivare eller företagare är de istället försäkrade via den och saknar alltså inte försäkringsskydd.

  Personskadeförsäkringen för yrkeshögskolestuderande har inte samma undantag utan gäller som vanligt under LIA om inte motsvarande ersättning kan lämnas genom kollektivavtal om ersättning vid arbetsskada eller genom annan motsvarande försäkring.

  Hälsningar
  Sophia Ulfstedt
  Registrator
  Sophia | Registrator

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.